ZEVENDE PLAATS VOOR SANDER KROEZE IN ESTORIL

Sander Kroeze heeft de derde ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap in Estoril met een goed resultaat afgesloten. De EasyRace Team coureur kwam in de tweede race als zevende over de finish, nadat hij in de eerste race twaalfde was geworden. Sander heeft echter het gevoel dat er tijdens de komende races nog meer in zit.

Sander Kroeze is in 2022 een coureur van het Spaanse EasyRace Team in het competitieve ESBK Supersport NG kampioenschap. De derde ronde van het seizoen werd afgelopen weekend verreden op het circuit van Estoril in Portugal. Over de vrije trainingen van donderdag en vrijdag was Sander goed te spreken. Het gevoel met de motor was goed en de snelheid zat er goed in. De coureur uit Mussel kon dit in de kwalificatie echter niet omzetten in een goede startpositie. Iedere ronde kreeg Sander te maken met verkeer, waardoor hij geen vrije ronde kon rijden. De Yamaha-coureur kwalificeerde zich als vijftiende. Sander’s ideale ronde, zijn snelste sectortijden bij elkaar opgeteld – was een seconde sneller, waarmee hij rond de zevende positie had gestaan. Een wereld van verschil in dit sterke veld, alleen had Sander daar weinig aan.

In de eerste race wist Sander – vanaf de vijfde startrij – al snel wel wat plaatsen te winnen, Echter kon hij niet voorkomen dat er een groep met snelle rijders al was weggereden, toen hij zich naar voren opgewerkt had. Sander kwam zelf ook in een groep terecht, waarbij hij bijna constant het kopwerk deed. In de slotfase verloor de jonge coureur twee plaatsen, waardoor hij na zeventien ronden als twaalfde over de finish kwam. In de tweede race ging het aanmerkelijk beter. Sander had een goed ritme en wist veel plaatsen goed te maken. Sander voerde lange tijd een groep aan en met zijn constante tempo wist hij in de slotfase weg te rijden van zijn concurrenten. De EasyRace Team coureur kwam netjes als zevende over de eindstreep. Sander na afloop: “Dit was een goede race al moet het nog beter. We moeten nog een stap maken met de motor, want in veel bochten loopt die nog wat wijd en dat kost tijd. Maar ik denk dat we een goede stap hebben gemaakt in de tweede race en daar kunnen we op verder bouwen.”

De volgende ronde van het Spaanse ESBK kampioenschap staat gepland van 23 t/m 26 juni op het circuit van Catalunya in Spanje.

Deel dit bericht

Scroll naar boven