ZEGE EN PODIUMPLAATSEN TIJDENS JACK’S RACING DAY EN IDM ASSEN

Sander Kroeze heeft twee sterke raceweekenden op het TT Circuit Assen achter de rug. Met een gastopreden in de IDM Supersport 600 klasse wist Sander op zijn eigen Yamaha R6 een tweede en vierde plaats te scoren. Een week eerder wist de 19-jarige coureur een BeNeLux Trophy wedstrijd tijdens de Jack’s Racing Day te winnen.

Sander Kroeze kwamen de afgelopen twee weekend in actie met zijn eigen Yamaha R6 op het TT Circuit Assen. Te beginnen tijdens de Jack’s Racing Day, een groot gecombineerd auto-, kart- en motorevenement. Het was erg mooi om te zien dat er weer publiek op de tribunes zaten. Sander kwam uit in de BeNeLux Trophy, een gecombineerde klasse met Superbike en Supersport motoren. Na de kwalificaties was Sander het snelste in de Supersport klasse. De eerste race werd verreden op een opdrogende baan, maar tijdens de tweede race was het wel droog. Sander reed een goede race en na mooi gevecht met Rob Hartog om de winst, kwam de 19-jarige coureur als eerste over de finish tijdens het grote publieksevenement.

Een week later reed Sander met een wildcard in de IDM Supersport 600 klasse op het Drentse circuit. Dat is de klasse waar de coureur uit Mussel van 2018 t/m 2020 in uitkwam. Met zijn eigen Yamaha R6 deed Sander het erg goed in dit sterke veld. Na de kwalificaties stond de coureur uit Mussel vierde. In de eerste race verloor Sander een paar posities in de openingsronde. Toen er na een aantal ronden wat kleine verschillen kwamen, kwam Sander op stoom. Met scherpe rondetijden in de 1’41 kwam hij naar voren. In de slotfase wist Sander een knappe tweede plaats veilig te stellen in de zaterdagwedstrijd. Ook in de tweede race was Sander sterk onderweg en kon hij met de kopgroep mee, die deze keer eerste uit zes en later vier rijders bestond. Uiteindelijk finishte Sander zeer kort achter de nummer als vierde. Overall kan Sander terugkijken op tweede sterke raceweekend in Assen.

Volgend weekend (20 t/m 22 augustus) komt Sander opnieuw in actie, maar dan in het Spaanse CEV Superstock 600 kampioenschap op het circuit van Jerez.

Deel dit bericht

Scroll naar boven