VIERDE PLAATSEN VOOR SANDER KROEZE OP DE SACHSENRING

Sander Kroeze was sterk onderweg tijdens de IDM trainingen op de Sachsenring. Dit leverde de SWPN-rijder een tweede startplaats op. In de wedstrijden liep het voor de jonge coureur uit Mussel niet helemaal naar wens en Sander was dan ook niet tevreden met zijn twee vierde plaatsen.

Sander Kroeze begon na zijn twee tweede plaatsen in Assen als kamioenschapsleider aan de tweede IDM Supersport 600 ronde van het seizoen 2020 op de Sachsenring. De 18-jarige coureur deed het ook uitstekend in de trainingen en draaide in iedere sessie goede rondetijden. Dit leverde Sander een keurige uitgangspositie op de voor de races. Sander mocht vanaf plaats twee, op de voorste startrij, aan de races beginnen.

De start in de eerste race was echter minder goed. Na de eerste ronde reed de coureur uit Mussel op een vijfde plaats. Sander deed er gelijk alles aan om naar voren te komen. Het duurde een paar ronden voordat Sander zich naar de derde plaats had opgewerkt. Op dat moment waren de twee rijders vooraan vertrokken. De SWPN coureur kreeg Luca Grunwald achter zich en dit tweetal streed om de laatste podiumplaats. Na een mooi gevecht met veel positiewisselingen kwam Sander na vijftien ronden als vierde over de finish.

Sander begon sterk aan de tweede manche en in de tweede ronde pakte hij met een strakke inhaalactie de leiding. Het lukte de Yamaha-coureur echter niet om dit vast te houden en in de loop van de race zakte hij terug naar de vierde plaats. Sander moest de voorste drie laten gaan, maar wist zich wel los te rijden van de rijders achter hem. Hierdoor finishte Sander opnieuw in vierde positie en staat hij nu op een tweede plaats in het kampioenschap met een achterstand van dertien punten op de nummer één.

Sander Kroeze: “We waren erg sterk in de trainingen. Het gevoel was heel goed en we stonden er met een tweede startplaats ook top bij. Ik had meer verwacht en gehoopt van de wedstrijden. Het gevoel was minder goed dan in de trainingen. Uiteindelijk hebben we wel goede punten gescoord en dat is ook belangrijk. Nu door naar de Lausitzring, een circuit waar ik vorig jaar heb gewonnen”

Komend weekend (11 t/m 13 september) komt Sander opnieuw in actie, dan tijdens de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Lausitzring.

Deel dit bericht

Scroll naar boven