VEEL PROGRESSIE VOOR SANDER KROEZE TIJDENS WK SUPERSPORT DEBUUT

Sander Kroeze kende een leerzaam WK Supersport debuut in Estoril. Gedurende het weekend wist de 20-jarige coureur constant stappen voorwaarts te maken, wat hem een achttiende plaats in de eerste race opleverede. Sander’s tweede race eindigde erg ongelukkig, omdat hij een crash van een rijder kort voor hem niet kon ontwijken en daardoor ook zelf ten val kwam.

Sander Kroeze maakte afgelopen weekend zijn WK Supersport debuut op het circuit van Estoril. Dit deed de 20-jarige coureur als invaller bij Kallio Racing, een ervaren Yamaha team afkomstig uit Finland. Sander kende een moeizame eerste dag, het wilde hem nog niet helemaal lukken om de rondetijden te draaien die hij graag zou willen. Tijdens de kwalificatie op zaterdagmorgen ging het aanmerkelijk beter. Sander wist zijn tijd aanzienlijk te verbeteren en kwalificeerde zich als vijfentwintigste in een veld van eenendertig rijders voor zijn eerste WK Supersport wedstrijden.

Zaterdagmiddag werd de eerste race in Portugal verreden. Sander kende een goede debuutrace in het WK. De Yamaha-coureur wist gedurende de race op eigen kracht plaatsen te winnen, maar profiteerde ook van een aantal uitvallers. In de slotfase had hij het wel lastig met het managen van de banden, aangezien er met een ander merk wordt gereden in het WK dan ESBK. Maar na zijn goede optreden wist Sander wel de strijd om de achttiende plaats te winnen, waardoor hij met een goed gevoel zijn eerste race in dit sterke veld kon afsluiten. In de tweede race had Sander geen geluk. Bij de start zat Sander net aan de verkeerde kant, waardoor hij plaatsen verloor. De coureur uit Mussel was bezig aan een opmars, totdat er een rijder kort voor Sander ten val kwam, die hij niet meer kon ontwijken. Hierdoor crashte Sander ook, wat voor het einde van zijn race zorgde.

Sander: “Overall heb ik een goed gevoel overgehouden aan het weekend. De eerste race was goed, al kan het zeker nog beter, maar het is niet makkelijk om zo even in te vallen in zo’n WK-weekend. De tweede race was jammer, want ik had graag mijn leerpunten uit Race 1 in de praktijk willen brengen. Maar met de progressie van het weekend ben ik tevreden!”

Sander’s volgende race staat gepland in het ESBK Supersport NG kampioenschap, de vaste competitie waar de jonge coureur met het EasyRace Team aan deelneemt. De vierde ronde van het Spaanse kampioenschap staat gepland van 23 t/m 26 juni op het circuit van Catalunya nabij Barcelona.

Deel dit bericht

Scroll naar boven