TWEEDE PLAATSEN EN DE LEIDING IN HET KAMPIOENSCHAP NA IDM RACES IN ASSEN

Sander Kroeze is uitstekend begonnen aan het IDM Supersport 600 seizoen. Op het TT Circuit Assen scoorde de 18-jarige coureur van SWPN twee tweede plaatsen, waardoor hij zich nu de leider in het kampioenschap mag noemen.

De IDM seizoensopener was op het thuiscircuit van Sander Kroeze in Assen. Het was tevens het eerste raceweekend voor de 18-jarige coureur in dienst van het Nederlandse SWPN team. Tijdens de trainingen stond Sander er telkens goed bij en dit leverde hem een vierde startplaats op. Na de start van de eerste race reed de coureur uit Mussel in de beginfase ook in vierde positie. In de tweede ronde was er een crash voor hem, waardoor de Yamaha-coureur opschoof naar de tweede plaats. Sander had constant de regerend kampioen Max Enderlein in zijn achterwiel en het duo knokte voor de tweede plaats. Sander bleef rustig en hield de tweede positie vast tot aan de finishlijn, waardoor hij het seizoen met 20 belangrijke punten en een podiumplaats.

Voor de tweede race werden er nog wat dingen aangepast aan de motor, maar dit gaf voor Sander nog niet het helemaal gewenste resultaat. Wel wist hij na een mindere start naar de leiders te rijden. In de slotfase ontstond er een kopgroep van vier. Sander kwam als vierde de Ramshoek uit, maar bij het aanremmen van de GT-bocht wist hij binnen één actie twee rijders nog te passeren. Zo wist de SWPN-coureur opnieuw als tweede te finishen. Door deze goede resultaten heeft Sander nu de leiding in het kampioenschap in handen.

Sander Kroeze: “Met twee tweede plaatsen en de eerste plaats in het kampioenschap mogen we heel tevreden zijn over het weekend in Assen. Het gevoel met de motor was nog niet perfect, maar daar gaan we in de komende races verder aan werken. In de eerste race lukte het om constant te blijven en in de tweede race wist ik in de laatste GT-bocht nog twee rijders te passeren. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk”

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is 7-8 september op de Sachsenring. Dit evenement wordt niet in een weekend, maar op een maandag en dinsdag verreden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven