TWEEDE PLAATS VOOR SANDER KROEZE TIJDENS CEV SEIZOENSOPENER IN ESTORIL

Sander Kroeze heeft een goede indruk achtergelaten tijdens de openingsronde van het Spaanse CEV Superstock 600 kampioenschap in het Portugese Estoril. De 19-jarige coureurs wist na een sterke eerste race als tweede over de finish te komen. In de tweede race kreeg de easyRace Team coureur te kampen met een probleem met de remdruk, waardoor er niet meer in zat dan een achtste plaats.

In het weekend van 22 t/m 25 april vond de seizoensopener plaats van het Spaanse CEV kampioenschap in Estoril. Sander Kroeze komt in 2021 uit op een Yamaha R6 voor het easyRace Team in de CEV Superstock 600 klasse. Deze competitie komt gezamenlijk in de baan met het Europese Moto2 kampioenschap, waarbij iedere klasse zijn eigen uitslag en puntentelling heeft. Het deelnemersveld kent zo’n 30 dertig coureurs, waarvan 12 rijders uitkomen in de Superstock 600 klasse.

Een CEV raceweekend begint op donderdag. Tijdens de eerste twee dagen worden de vrije trainingen afgewerkt. De vrije sessies werden gekenmerkt door veelal natte omstandigheden. Zaterdag tijdens de kwalificaties was het droog en zonnig. Sander kwam sterk voor de dag en wist zich als tweede te kwalificeren in de Superstock 600 klasse. Gecombineerd met de Moto2, die qua topsnelheid en acceleratie wat in het voordeel zijn, plaatste de 19-jarige coureur zich als zestiende op de grid.

Zondag stonden er twee wedstrijden op het programma en was het opnieuw droog. In de eerste race had Sander een redelijk goede start en wist hij zijn positie te behouden. De coureur uit Mussel kwam na de openingsronde als tweede van zijn klasse door, met een gat van zo’n twee tot drie seconden op de nummer één. Sander wist zich ruim los te rijden van de nummer drie. De Yamaha-coureur legde een strak tempo aan de dag, dat gelijk lag aan de leider. Dit zorgde er wel voor dat Sander net niet zijn achterwiel kon vinden. Na achttien ronden finishte Sander op een keurige tweede plaats en veertiende overall met de Moto2 rijders: de eerste podiumplaats voor het seizoen 2021 was binnen!

In de tweede race was zijn start een stuk minder goed en Sander viel terug naar de vijfde positie in de CEV Superstock 600 klasse. Helaas kwam daar al snel een probleem bij, want vanaf de eerste ronde kreeg Sander te kampen met een probleem met de remdruk. Halverwege de wedstrijd reed hij de pits binnen. Het team kon het probleem snel verhelpen en Sander kon zijn weg in het achterveld vervolgen. Mede door een aantal uitvallers scoorde Sander met een achtste plaats nog waardevolle punten voor het kampioenschap.

Over een kleine twee weken staat de tweede ronde van het Spaanse CEV kampioenschap op het programma. Sander komt dan in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Sander Kroeze: “Overall denk ik dat we een goed weekend hebben gehad! De omstandigheden tijdens de vrije trainingen waren lastig met veel regen. Gedurende de kwalificaties hebben een mooie stap gemaakt en dat was de basis voor een sterke eerste race. De motor voelde super! Het was jammer dat ik net niet bij de eerste rijder kon komen, maar ik denk dat we tevreden mogen zij met het resultaat. We hadden er graag een goed vervolg aangegeven in de tweede race, maar helaas kregen we het probleem met de remdruk. Het team heeft het in de pits snel kunnen oplossen, waardoor ik nog wat punten heb kunnen scoren. Het goede gevoel uit de eerste race namen we over twee weken mee naar Valencia!”

Deel dit bericht

Scroll naar boven