TOP TIEN FINISH VOOR SANDER KROEZE IN NAVARRA

Sander Kroeze maakte afgelopen weekend kennis met het circuit van Navarra. Gedurende het weekend wist Sander met Andotrans Team Torrentó steeds verder naar voren te komen in dit sterke veld. De 17-jarige coureur kwam in de Spaanse Supersport race als tiende over de finish. 

Sander Kroeze reisde een aantal dagen na de IDM seizoensfinale in Hockenheim af naar Navarra voor de voorlaatste ronde van het Spaanse Supersport kampioenschap. Het circuit van Navarra in Spanje was nieuw voor de 17-jarige coureur. In goede samenwerking met Andotrans Team Torrentó wist Sander gedurende de trainingen het circuit onder de knie te krijgen en een goede afstelling te vinden. Na de vrije trainingen wist de coureur uit Mussel gedurende de eerste kwalificatie een mooie stap te maken In de tweede kwalificatie wist Sander zijn tijd niet te verbeteren, maar vond hij wel een goede pace voor de race. Sander stond op de elfde plaats op de grid en het verschil naar de top-vijf was slechts vier tienden.

Zondagmiddag om 13:00 uur startte de race voor het Spaanse kampioenschap. Sander verloor in de openingsfase wat terrein, maar wist gedurende de race zich op te werken naar de top-tien. Sander kwam uiteindelijk als tiende over de finish. Er had met een goede start zeker meer ingezeten voor de jonge coureur, omdat de onderlinge verschillen erg klein waren. In het weekend van 1 t/m 3 november is de laatste ronde in Jerez. Een weekend waar Sander erg naar uitkijkt, omdat hij daar aan het begin van het seizoen erg snel was.

Sander Kroeze: ‘Het was een zware race. Ik heb in de openingsfase veel verloren en daar moet ik achter aan werken. Het is wel weer een heel leerzaam weekend geweest op een voor mij nieuw circuit. Ik kijk nu al erg uit naar de race in Jerez. Tijdens de eerste race van het seizoen was ik daar erg snel en ik wil dan ook graag het seizoen afsluiten met een sterk resultaat!’

Deel dit bericht

Scroll naar boven