TELEURSTELLEND EINDE VAN IDM WEEKEND OP DE LAUSITZRING

Sander Kroeze begon na zijn derde plaats in de eerste IDM Supersport 600 race als kampioenschapsleider aan de zondagwedstrijd op de Lausitzring. Het weekend eindigde met een flinke domper voor de SWPN-coureur. Een crash halverwege de race zorgde ervoor dat Sander veel dure punten verloren zag gaan in de titelstrijd.

Sander Kroeze begon afgelopen vrijdag aan de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Lausitzring. Na de vrije trainingen stond de SWPN-coureur op een zevende plaats. Het gevoel was wel goed en het was duidelijk waar er qua afstelling nog verbetering te halen viel. In de eerste kwalificatie werd duidelijk dat de aanpassingen meer dan geslaagd waren. Sander wist maar liefst 1,3 seconde van zijn tijd af te halen en klokte een derde tijd. In de tweede kwalificatie lukte het Sander niet om tijd verder aan te scherpen, waardoor hij zich als vijfde kwalificeerde voor de races op de Lausitzring.

De eerste race sloot Sander met dubbele gevoelens af. Na een herstart vanwege een rode vlag situatie kon de Yamaha-coureur de top-drie in de tweede helft van de race niet volgen en finsihte als vierde. Dit werd een aantal uur na de race alsnog een podiumplaats, omdat een rijder die voor Sander was werd gediskwalificeerd. Ondanks dat het tempo in de race Sander niet volledig tevreden stelde, deed hij wel hele goede zaken in de titelstrijd en mocht als leider in het kampioenschap aan de tweede race beginnen.

De tweede race eindigde met een flinke domper. In de beginfase maakte Sander deel uit van de kopgroep. Later zakte Sander iets terug en was hij met drie anders in gevecht voor plaats vier. Halverwege de race werd Sander gepasseerd in een bocht naar links. De rijder voor hem ging wijd en de volgende bocht was direct naar rechts. Sander raakte de achterkant van de rijder voor hem en beide rijders kwamen ten val. Het betekende het einde van Sander’s race.

Deze nulscore zorgde er tevens voor dat de Yamaha-coureur een flinke achterstand heeft opgelopen in het kampioenschap. Sander staat nu op plaats vier in de tussenstand met een achterstand van negentien punten op de nummer één. Over twee weken (25 t/m 27 september) is de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring.

Sander Kroeze: “Het was geen gemakkelijk weekend. In de eerste kwalificatie wisten een flinke stap te maken, maar het lukte niet om dit door te trekken naar de races. In de eerste race toch nog derde geworden en dit leverde veel belangrijke punten op. Het is niet te beschrijven hoe ik erg ik baal van de tweede race. Deze crash zorgt ervoor dat mijn kansen op titel heel erg klein zijn geworden. We moeten ons nu zien te herpakken en er proberen in Hockenheim het maximale uit te halen!”

Deel dit bericht

Scroll naar boven