STERKE START IN SPAANS SUPERSPORT KAMPIOENSCHAP OP JEREZ

Sander Kroeze is goed begonnen aan zijn seizoen in het Spaanse Supersport kampioenschap. In het eerste raceweekend met het Andotrans Team Torrentó scoorde Sander een keurige vierde plaats op het circuit van Jerez, nadat hij zich als zesde wist te kwalificeren.

In het weekend van 12 t/m 14 april was het eerste evenement van het Spaanse Supersport kampioenschap op het circuit van Jerez, waar Sander Kroeze dit jaar voor Andotrans Team Torrentó uitkomt op een Yamaha R6. De tests met het Spaanse team gingen al goed en ook tijdens de vrije trainingen verliep de samenwerking uitstekend. Er werd veel progressie gemaakt en dit zorgde voor een goed resultaat in de kwalificatie met een zesde tijd.

Vanaf tweede startrij had Sander een goede start en hij wist twee rijders in de eerste bochten te passeren. In het eerste deel van de wedstrijd wist de 17-jarige coureur zijn positie te behouden. Halverwege de race kreeg Sander last van opgepompte armen waardoor hij twee posities moest inleveren. In de slotfase wist Sander zich goed te herstellen en alsnog naar een vierde plaats te rijden in zijn eerste wedstrijd in dit kampioenschap. Een heel goed begin van Sander zijn seizoen!

Sander Kroeze: ‘Het was een goed weekend. Ik ben erg tevreden over de progressie die wij naarmate de sessies hebben kunnen maken. Ook de kwalificatie en wedstrijd gingen goed, al was het wel balen dat ik last kreeg van armpump. Gelukkig kon ik mij later in de race herstellen en alsnog vierde worden. Ik denk dat ik zonder de problemen voor het podium had kunnen gaan, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat in deze eerste race. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en mijn sponsoren, familie en mensen die mij steunen!’

De volgende wedstrijd voor Sander is van 17 t/m 19 mei met MGM Racing in de IDM Supersport klasse op de Lausitzring. Een week later is de tweede ronde van het Spaanse Supersport kampioenschap op het circuit van Catalunya.

Deel dit bericht

Scroll naar boven