SANDER KROEZE ZEER TEVREDEN OVER EERSTE TESTS IN ASSEN

Sander Kroeze is weer volop aan het trainen op de motor. Het begon voor de 18-jarige coureur met trainingsdagen met zijn Supermoto op de TT Junior Track in Assen. Ondertussen heeft Sander ook al twee testdagen gehad met de Yamaha R6 op het grote TT Circuit Assen. Het tempo zat er al snel weer in!

In mei was het, vanwege de versoepelde overheidsmaatregelen, weer mogelijk voor Sander Kroeze om zijn trainingen op de motor te hervatten. Dit deed hij in eerste instantie met zijn Supermoto op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei was het zover en kon Sander zijn eerste meters van het jaar maken op het grote TT Circuit Assen. Het volledige SWPN team was aanwezig tijdens de testdag georganiseerd door de KNMV. De weersomstandigheden waren uitstekend. Ook was het TT Circuit Assen voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Sander had al snel weer een goed tempo te pakken en sloot de dag met een goed gevoel af.

Sander Kroeze: “Het was een goede testdag met de Yamaha R6. Ik had al snel het juiste gevoel weer terug en het ging direct erg lekker. Het circuit lag er ook perfect bij met de nieuwe asfaltlaag. We kunnen terugkijken op een hele goede en nuttige training. KNMV bedankt voor deze dag!”

Zaterdag 6 juni was Sander ook aan het trainen op het TT Circuit Assen. Dit deed hij tijdens een traininsdag van CRT Holland, de organisator van de OW Cup. Sander reed in de ONK SuperCup 600 groep samen met meer snelle collega’s. De weersomstandigheden waren wisselvallig, maar daarom zeker niet minder nuttig. In deze wisselende omstandigheden heeft Sander in overleg met zijn team verschillende dingen kunnen proberen met de setup. Verder kon hij werken aan het gevoel op de motor.

Sander: “Het was opnieuw een goede test. We hadden drie sessies deze dag. De tijd die we hadden, hebben we goed gebruikt. Ik heb in wisselende baanomstandigheden gereden, waardoor het zeker een nuttige dag was.”

In de komende weken heeft Sander meer testdagen gepland op de Yamaha R6, om zich zo goed mogelijk voor te bereiden voor wanneer er weer wedstrijden gereden kunnen worden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven