SANDER KROEZE WINT ZIJN EERSTE IDM SUPERSPORT RACE OP DE LAUSITZRING

Sander Kroeze heeft op de Lausitzring zijn eerste IDM Supersport wedstrijd gewonnen. Na een tweede tijd in de kwalificatie wist de 17-jarige coureur uit Mussel de eerste race winnend af te sluiten. In de tweede manche vocht Sander opnieuw voor het podium, maar kwam hij in de zesde ronde ten val.

In het weekend van 17 t/m 19 mei was de openingsronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap. Sander eindigde vorig jaar als beste nieuwkomer op een vijfde plaats in de eindstand. Dit seizoen rijdt Sander opnieuw voor MGM Racing Performance op een Yamaha R6 in het Duitse kampioenschap. Vanaf de eerste training draaide de 17-jarige coureur met de top mee. Zaterdag werden er twee kwalificaties verreden en Sander stond na de eerste sessie derde. In de tweede kwalificatie wist de Yamaha-coureur zich nog verder te verbeteren en dit resulteerde in een mooie tweede startplaats voor de races van zondag.

In de eerste race reed Sander in de eerste helft van de race op een derde plaats. Vervolgens wist de MGM Racing coureur naar de voorste twee rijders toe te rijden en ze binnen twee ronden te passeren. Sander ging als leider de laatste ronde in, maar werd in de eerste bocht gepasseerd door Max Enderlein. In het laatste deel van het circuit kwam Sander terug en zo won hij de zeer spannende race op Lausitzring. Tevens de eerste overwinning van Sander in de IDM Supersport!

Na de start van de tweede race kwam Sander al snel op de vierde plaats te rijden. De twee rijders aan kop begonnen langzaam weg te rijden en Sander deed er alles aan op naar de derde positie te komen. Helaas resulteerde dat in een crash in de zesde ronde. Sander bleef zelf ongedeerd, maar het was erg zuur om na zijn overwinning de tweede race zo te moeten afsluiten. Tijd om te rusten heeft Sander niet, want aankomende week vertrekt hij naar het circuit van Catalunya voor de tweede ronde van het Spaanse Supersport kampioenschap. Sander rijdt daar voor het Andotrans Team Torrentó. In het weekend van 6 t/m 9 juni komt Sander met de Yamaha R6 van MGM Racing in actie op het circuit van Oschersleben voor het tweede evenement van de IDM Supersport.

Sander Kroeze: ‘We stonden er vanaf de eerste training gelijk goed bij. Het doel was een plaats op de eerste startrij en dat lukte. In de eerste race moest ik de twee leiders eerst iets laten gaan, maar later kon ik terugkomen. Het is natuurlijk geweldig om de eerste race van het seizoen gelijk te winnen, dat geeft een heerlijk gevoel. Het was erg balen van mijn crash in de tweede race, maar daar moeten we van leren. We weten dat het met de snelheid goed zit en ik ben erg benieuwd naar de komende IDM races. Maar nu eerst gaan we naar Barcelona voor de tweede ronde van het Spaanse kampioenschap!’

Deel dit bericht

Scroll naar boven