SANDER KROEZE SCOORT ZEVENDE EN ACHTSTE PLAATS IN ARAGON

Sander Kroeze is als zevende en achtste gefinisht tijdens de ESBK Supersport NG wedstrijden op Motorland Aragon. De races werden verreden onder zeer warme omstandigheden, waarbij Sander in beide keren vanaf zijn zeventiende startplaats veel posities wist goed te maken. Nu gaat de coureur uit Mussel zich voorbereiden op de Jack’s Racing Day en de IDM ronde in Assen.

Een week na zijn WK Supersport optreden was Sander Kroeze alweer op Motorland Aragon in Spanje voor de vijfde ronde van het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap waar de coureur uit Mussel met het EasyRace Team aan deelneemt. Het was erg warm op het Spaanse circuit met temperaturen rond de veertig graden. De baantemperatuur lag nog veel hoger, waardoor het voor de rijders ook lastig was om hun gebruikelijke tempo te halen. Na de vrije trainingen wist Sander zich in de kwalificatie goed te verbeteren. De onderlinge verschillen waren erg klein in de regionen waar de Yamaha-coureur zich bevond. Sander kwalificeerde zich “slechts” als zeventiende overall inclusief de Superstock rijders, maar het verschil naar de top-tien was erg klein.

In de eerste race lukte het Sander om een goed tempo te rijden en wist hij de nodige plaatsen te winnen. Gedurende de race moest de EasyRace Team rijder een groepje net laten gaan, die uiteindelijk in gevecht was voor de negende plaats. In de slotfase van de race lag Sander zijn tempo weer hoger dan het groepje en kon hij meerdere tienden per ronde goedmaken. Het was net niet genoeg, waardoor Sander als twaalfde overall over de finish kwam en als achtste eindigde in de Supersport NG categorie. In de tweede race lag Sander zijn tempo iets minder hoog vergeleken met de eerste race. Maar door veel valpartijen wist hij wel een beter resultaat te scoren. Tijdens een zeer warme race wist Sander op een nette zevende plaats over de finish te komen.

Nu is er een zomerstop aangebroken van het ESBK kampioenschap. De volgende – tevens voorlaatste – ronde van het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap staat gepland in het weekend van 1 t/m 4 september op het circuit van Navarra. Sander zal wel blijven racen met zijn eigen Yamaha R6 in Nederland. In het weekend van 12 t/m 14 augustus staat Sander met een gastoptreden aan de start in het IDM Supersport kampioenschap op het TT Circuit Assen. Ter voorbereiding op dit evenement zal jonge coureur hoogstwaarschijnlijk ook deelnemen aan de Jack’s Racing Day, dat een weekend eerder van 5 t/m 7 augustus op de kalender staat.

Deel dit bericht

Scroll naar boven