SANDER KROEZE NEGENDE IN SPAANS KAMPIOENSCHAP OP JEREZ

Sander Kroeze heeft het Spaanse Supersport kampioenschap afgesloten met een negende plaats op het circuit van Jerez. In de eerste race kwam de coureur van Andotrans Team Torrentó als tiende over de finish.

Afgelopen weekend kwam Sander Kroeze in actie met Andotrans Team Torrentó voor de laatste ronde van het Spaanse Supersport kampioenschap op het circuit van Jerez. Tijdens deze seizoensfinale stonden er dubbele races op het programma. Het raceweekend begon met trainingsdag waarin er vier vrije trainingen werden verreden. Gedurende de dagen wist de 17-jarige coureur steeds stappen voorwaarts te maken en het gevoel met de Yamaha R6 te verbeteren.

Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan nat en zette Sander een achtste tijd op de klokken. De tweede kwalificatie was een lastige sessie op een opdrogende baan en de training werd ook een periode stilgelegd vanwege een rode vlag situatie. Sander kon niet een vrije ronde rijden en kwam daardoor niet aan zijn gewenste rondetijd. De coureur uit Mussel plaatste zich als zeventiende voor de wedstrijden, waarmee hij elfde was in de Supersport-categorie.

De eerste race werd zaterdagmiddag verreden op een droge baan. Sander had een goede start en had in de eerste ronde al vijf rijders te pakken. Vervolgens kwam er in de tweede ronde een rode vlag. Bij de herstart was de Yamaha-coureur minder goed weg, maar wist hij gedurende de race plaatsen te winnen. In de laatste ronde deed Sander nog een uitremactie in de laatste bocht, maar die mislukte helaas. Sander kwam als elfde overall en als tiende van de Supersport categorie over de finish. In de tweede race op zondag ging het beter, ondanks dat zijn eerste ronden niet heel sterk waren. In het tweede deel van de wedstrijd wist hij zich op te werken binnen de top-tien en sloot hij het seizoen in het Spaanse kampioenschap af met een negende plaats in de tweede race.

Sander Kroeze: ‘Ik ben niet helemaal tevreden, want ik had het gevoel dat er wel iets meer in zat dan deze uitslagen. Het eerste deel was beide keren niet goed, daarna werd het beter. Het was een mooi seizoen in het Spaanse kampioenschap. Ik wil daar het team enorm voor bedanken en ik heb veel geleerd. Daarnaast wil ik mijn teamgenoot Oscar Gutierrez feliciteren met zijn titel!’

Deel dit bericht

Scroll naar boven