SANDER KROEZE MET SWPN OP JACHT NAAR SUCCES IN IDM SUPERSPORT

Sander Kroeze gaat in 2020 voor SWPN rijden in de IDM Supersport 600 klasse. De 18-jarige coureur gaat met het Nederlandse team, dat wordt ondersteund door Yamaha Motor Europe branche Nederland, op jacht naar topresultaten in de sterke Duitse IDM competitie. Sander en zijn teamgenoten Ricardo Brink en Melvin van der Voort werden gepresenteerd tijdens de Motorbeurs Utrecht.

Op de stand van Yamaha werden de motoren en rijders van SWPN gepresenteerd voor het seizoen 2020. Sander zal komend seizoen van start gaan op een Yamaha R6 van het Nederlandse team in de IDM Supersport 600 klasse. Het zal voor de 18-jarige coureur zijn derde seizoen gaan worden in deze competitie. In Sander’s eerste IDM Supersport 600 seizoen werd hij de beste nieuwkomer. Vorig jaar wist de coureur uit Mussel twee wedstrijden te winnen. Tot aan de laatste racedag deed Sander mee voor de tweede plaats in het kampioenschap. Door een mechanisch probleem in de voorlaatste race moest hij uiteindelijk genoeg nemen met een vierde positie in het eindklassement.

SWPN is een professioneel team met ondersteuning van Yamaha Motor Europe branche Nederland. Sander en het Nederlandse team hebben hetzelfde doel en dat is gaan voor het hoogst mogelijke resultaat. Sander zal in maart gaan testen met de Yamaha R6 van SWPN op zich zo optimaal voor te bereiden op het seizoen. Het plan is daarnaast om met wildcards deel te gaan nemen aan een aantal WK Supersport wedstrijden.

Sander Kroeze: “Ik kijk enorm uit om komend seizoen op de Yamaha R6 van SWPN te gaan racen in de IDM Supersport 600. Ik wil dan ook SWPN en Yamaha bedanken voor hun vertrouwen in mij. SWPN is een sterk en professioneel Nederlands team, dat de spullen goed voor elkaar heeft. Na een aantal goede gesprekken hadden we onze keuze dan ook snel gemaakt. Wat voor mij echt de doorslag gaf, is dat SWPN er alles voor zal doen om te winnen. Dat straalt van het hele team af en dit is tevens mijn doel voor 2020.”

Frank Brouwer [Teammanager SWPN]: “Ik wil Yamaha Motor Europe branche Nederland bedanken voor het vertrouwen. We hebben met Yamaha een meerjarenplan uitgestippeld en we zien dat we op alle fronten stappen maken. Momenteel zijn we in een vergevorderd stadium om de motoren gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Ik ben enorm trots op deze rijders line-up. We hebben drie jonge talenten in huis met ieder veel potentieel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in iedere klasse sterke resultaten neer kunnen zetten.”

Deel dit bericht

Scroll naar boven