SANDER KROEZE MAAKT WK SUPERSPORT DEBUUT MET KALLIO RACING IN ESTORIL

Sander Kroeze gaat komend weekend (20 t/m 22 mei) zijn debuut maken in het WK Supersport kampioenschap. Dit zal de 20-jarige coureur gaan doen als invaller bij Kallio Racing op het circuit van Estoril in Portugal.

Sander Kroeze rijdt in het seizoen 2022 voor het EasyRace Team in het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap. Tijdens de drie verreden raceweekenden in Jerez, Valencia en Estoril liet de coureur uit Mussel al regelmatig goede dingen zien met een vijfde en zevende plaats als beste resultaten.

Komend weekend krijgt Sander de kans op zich te meten op WK-niveau wanneer hij als invaller van Alessandro Zetti aan de start mag verschijnen op een Yamaha R6 bij Kallio Racing. Het Finse team heeft veel ervaring in het WK en heeft in het verleden ook al races gewonnen. Voor Sander de perfecte kans om te laten zien wat hij kan. De WK Supersport rijdt komend weekend op het Portugese circuit in Estoril, dat is voor hen de derde ronde van 2020. Vrijdag gaat Sander zijn officiële WK-debuut maken wanneer er twee vrije trainingen op het programma staan. Zaterdagmorgen is de kwalificatie. De eerste race gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur lokale tijd van start, het is dan 16:15 uur in Nederland. De tweede race begint zondagmiddag om 12:30 uur lokale tijd en 13:30 uur Nederlandse tijd.

Sander Kroeze: “Ik ben heel erg blij met deze kans om in het WK Supersport te rijden voor Kallio Racing. Het is een zeer ervaren team en dat gaat mij zeker helpen. In de ESBK race ik met Dunlop, maar benieuwd hoe ik op de Pirelli’s in het WK zal presteren. Afgelopen weekend hebben we nog in Estoril gereden, dus dat is wel lekker om daar vrijdag op verder te bouwen. Ik kijk erg uit naar mijn WK-debuut en ik ga mijn uiterste best doen om zo goed mogelijke resultaten te scoren!”

Teammanager Vesa Kallio: “Sander heeft zijn carrière goed opgebouwd in het IDM en ESBK kampioenschap. Ik volg hem al een paar jaar op de voet en nu in Estoril kunnen we zijn prestaties in ons team zien. Het doel is om Sander een solide WK Supersport debuut te bezorgen. Het hele team wacht met spanning op de eerste trainingen en in de races zullen we zien tot welke resultaten hij in staat is.”

Deel dit bericht

Scroll naar boven