SANDER KROEZE LAAT EEN STERKE INDRUK ACHTER TIJDENS ESBK OPENINGSRONDE IN JEREZ

Sander Kroeze heeft goed laten zien tijdens de openingsronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap in Jerez. Na een zesde tijd in de kwalificatie finishte de 20-jarige coureur kort achter de laatste podiumplaats als vijfde in de eerste race. Ook in de tweede wedstrijd zat Sander er goed bij totdat hij met fysieke problemen de race helaas vroegtijdig moest beëindigen.

Sander Kroeze racet dit seizoen voor het EasyRace Team in het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap. De eerste ronde van 2022 werd afgelopen weekend verreden op het circuit van Jerez in Spanje. In het ESBK wordt er zowel op zaterdag- als zondagmiddag een wedstrijd verreden. Donderdag en vrijdag waren de vrije trainingen. In deze sessies bouwde Sander een goed gevoel op met zijn Yamaha R6. De afstelling klopte al snel, waardoor de 20-jarige coureur zich kon focussen op het rijden.

In de kwalificatie van zaterdagmorgen kwam Sander tot een nette zesde tijd in het sterke veld. Dit had nog een beter positie kunnen zijn, want de rijder uit Mussel zette zijn beste tijd met de medium band. In de slotfase kon hij niet het maximale halen uit de zachte band, waarmee je normaal gesproken een snellere tijd in de kwalificatie kan zetten. Dat is nog een punt waar coureur en team met elkaar aan moeten werken voor de volgende race.

Bij de start van de eerste race kwam Sander niet zo goed van zijn plaats en verloor twee plekken. Het kostte de Yamaha-coureur wat tijd om een aantal rijders te passeren. Ondanks dat Sander last had van armpomp wist hij wel in een goed ritme te komen. De EasyRace Team rijder reed goede rondetijden, waardoor hij in de slotfase kon aanhaken bij de strijd om de derde plaats. In de laatste ronde eindigde Sander als vijfde, maar hij kon vanwege zijn sterke optreden de openingsrace van 2022 met een tevreden gevoel afsluiten.

Ook in de tweede race zat Sander er na de start goed bij. Echter waren zijn fysieke problemen aan de arm in deze wedstrijd groter dan in de zaterdagrace, waardoor hij helaas na acht ronden – rijdend in vijfde positie – de strijd moest staken. Erg jammer, want er had opnieuw een goed resultaat ingezeten. Overall is Sander erg tevreden over zijn weekend: de snelheid zit er goed in en hij kon zich meten met de toprijders in het sterke deelnemersveld. De tweede ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap wordt later deze maand van 21 t/m 24 april verreden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Deel dit bericht

Scroll naar boven