SANDER KROEZE BEHAALT NIET HET GEWENSTE RESULTAAT TIJDENS IDM IN ZOLDER

Sander Kroeze was sterk in de trainingen tijdens de IDM Supersport ronde op het circuit van Zolder. De 17-jarige coureur mocht vanaf de eerste startrij vertrekken, maar kwam in de eerste race helaas niet verder dan een zesde plaats. De tweede race werd afgelast, vanwege een groot oliespoor op de baan.

Sander Kroeze begon vrijdag 21 juni aan de derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap in Zolder. Op het Belgische circuit had de 17-jarige coureur een jaar eerder zijn eerste podiumplaats behaald, dus hij begon met vertrouwen aan het raceweekend. Tijdens de vrije trainingen draaide Sander mee in de top van het veld. De vijfde tijd in de eerste kwalificatie stelde hem niet tot tevredenheid, maar in de tweede sessie wist hij zich goed te verbeteren. Sander kwalificeerde zijn MGM Yamaha R6 met een derde tijd op de eerste startrij.

De eerste race van zaterdagmiddag liep niet naar wens voor Sander. In de beginfase reed de coureur uit Mussel in derde positie, maar deze plaats kon hij later in de race niet vasthouden. Sander kwam als zesde over de eindstreep. Sander was uit op revanche in de tweede race, maar helaas kreeg hij daar niet de kans voor. Tijdens de race van de zijspannen was er een oliespoor ontstaan over een groot deel van het circuit. Vooral de eerste bochten waren een groot probleem. De organisatie besloot uiteindelijk in overleg met de rijders om de wedstrijd te cancellen, omdat het te gevaarlijk was om te rijden.

Sander Kroeze: ‘Tijdens de vrije trainingen stonden we er goed bij en ik was blij dat ik mij op de eerste startrij kwalificeerde. Mijn tempo lag niet hoog genoeg in de eerste race en door het gevecht in het groepje verloor ik in het begin ook veel tijd. Met de zesde plaats was ik niet tevreden. Ik was klaar voor de tweede race, maar die kwam er niet. Ik ben het eens met de beslissing om niet te gaan rijden, want het was in deze situatie te gevaarlijk om te gaan racen.’

Deze week gaat Sander door naar Spanje om daar met Andotrans Team Torrentó op het Ricardo Tormo Circuit Valencia in actie te komen in het Spaanse Supersport kampioenschap. De volgende ronde van het IDM Supersport kampioenschap is van 26 t/m 28 juli op het semi-permanente circuit van Schleiz.

Deel dit bericht

Scroll naar boven