SANDER KROEZE ACHTSTE TIJDENS UITDAGENDE CEV SEIZOENSAFSLUITER IN VALENCIA

Sander Kroeze heeft helaas zijn CEV Superstock 600 kampioenschap niet naar wens kunnen afsluiten. Nadat de 19-jarige coureur gedurende het seizoen constant kon strijden om de podiumposities, moest hij zijn de laatste race van 2021 in Valencia genoegen nemen met een achtste plaats. Sander is als vierde in het kampioenschap geëindigd.

Sander Kroeze ging in oktober tijdens twee evenementen van start in het Spaanse ESBK Supersport kampioenschap in Jerez en Valencia. In het weekend van 19 t/m 21 november stond de laatste ronde van het CEV Superstock 600 kampioenschap op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia op het programma. Dit is het vaste kampioenschap van de 19-jarige coureur in 2021, waar hij met het EasyRace Team aan deelneemt.

Tijdens de vrije trainingen was de baan hoofdzakelijk droog. Sander wist gedurende deze trainingen stap voor stap naar voren te komen en zijn tijd te verbeteren. Tijdens de kwalificaties op zaterdag waren de condities compleet anders. Na twee natte sessies zette Sander een zevende tijd op de klokken. De onderlinge verschillen en het verschil naar de top van het veld was klein, waardoor de coureur uit Mussel wel met vertrouwen voor een goed resultaat aan de enige race van het weekend kon beginnen.

Bij de racedag waren er droge omstandigheden. Helaas kon Sander er niet de afsluiter van maken die hij voor ogen had. Het lukte de jonge coureur niet om van startpositie naar voren te komen. Vijf ronden voor het einde werd de race gestopt vanwege een oliespoor dat ontstaan was op het rechte stuk. Sander reed op dat moment in achtste positie en werd ook zo geklasseerd. Inclusief deze acht punten is Sander als vierde geëindigd in het 2021 CEV Superstock 600 kampioenschap.

Deel dit bericht

Scroll naar boven