PODIUMPLAATSEN TIJDENS JACK’S RACING DAY EN IDM ASSEN

Sander Kroeze heeft zich tijdens de Jack’s Racing Day en de IDM ronde op het TT Circuit Assen goed laten zien. Tijdens de Jack’s Racing Day finishte de 21-jarige tweemaal als tweede. Een week later stond Sander opnieuw op het podium met een derde plaats in de eerste IDM Supersport race.

Sander Kroeze kwam de afgelopen twee weken in actie op het TT Circuit Assen. In het weekend van 5 t/m 7 augustus racete de coureur uit Mussel met zijn eigen Yamaha R6 trainingsmotor tijdens de Jack’s Racing Day, een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks in Assen wordt georganiseerd. Sander kwam uit in de Supersport klasse van de BeNeLux Trophy. In de trainingen zette de coureur uit Mussel een derde tijd op de klokken. In de wedstrijden deed Sander het nog wat beter en na mooi gevechten kwam hij tweemaal als tweede over de finish, waarmee hij een dubbel podium wist te scoren tijdens dit grote publieksevenement.

Een week later reed Sander met een wildcard in de IDM Supersport klasse, een kampioenschap waarin hij ook een aantal jaar een vaste deelnemers was. Tijdens de vrije trainingen zette Sander een nette derde tijd. Het was erg warm tijdens dit raceweekend, zo ook in de kwalificaties. In deze sessies was de 21-jarige coureur zesde en derde. In de overall uitslag eindigde Sander als zevende, waardoor hij vanaf de derde startrij aan de races mocht beginnen.

Sander begon zondagmiddag zeer scherp aan de eerste race. Vanaf de zevende startplek op de derde rij wist hij in de openingsronde meerdere rijders te passeren, waardoor de jonge coureur op een tweede plaats kwam te rijden. Vervolgens deed Sander een poging om de leiding over te nemen, maar dat mislukte. In het tweede deel van de race kwam de Yamaha-rijder op een derde plaats te rijden en wist hij de strijd om de laatste podiumplaats van een andere rijder te winnen. Helaas kon Sander dit sterke optreden in de tweede race niet herhalen. Al vroeg in de race kreeg hij te kampen met problemen met het vermogen van de motor, waardoor Sander uiteindelijk in de slotfase moest uitvallen. Maar overall heeft Sander zich goed laten zien tijdens het IDM in Assen en vertrouwen getankt voor de komende races in het Spaanse kampioenschap.

Sander’s volgende raceweekend staat gepland van 1 t/m 4 september op het circuit van Navarra in Spanje. Dan rijdt de coureur uit Mussel in zijn vaste kampioenschap in de Spaanse ESBK Supersport NG klasse voor het EasyRace Team.

Foto credits: Damon Teerink

Deel dit bericht

Scroll naar boven