PITTIG WEEKEND VOOR SANDER KROEZE IN CATALUNYA

De tweede ronde voor het Spaanse Supersport kampioenschap is voor Sander Kroeze niet naar wens verlopen. De trainingen werden verreden in wisselende weersomstandigheden en het lukte Sander na een crash niet om het juiste gevoel terug te vinden. In de wedstrijd had de 17-jarige coureur ook geen geluk, want na een goede warm up en start moest hij na een aantal ronden uitvallen met een technisch probleem.

Een paar dagen na zijn eerste overwinning in de IDM Supersport klasse op de Lausitzring zat Sander Kroeze alweer op de motor. Deze keer op de Yamaha R6 van Andotrans Team Torrentó in het Spaanse Supersport kampioenschap op het circuit van Catalunya. Sander kon donderdag en vrijdag ritme op doen tijdens de vrije trainingen, wat ook belangrijk was omdat er in deze competitie met andere banden worden gereden dan in het IDM. De tweede trainingsdag viel grotendeels in het water en ook tijdens de kwalificaties was het deels nat.

Sander was echter tijdens één van de vrije trainingen van vrijdag stevig ten val gekomen. Het lukte de coureur uit Mussel vervolgens niet om het vertrouwen en juiste gevoel terug te vinden, wat resulteerde in een positie op de tiende startrij. In de droge warm-up liet Sander wel zien dat hij een goed tempo kon rijden. De start van de wedstrijd was vervolgens ook erg goed, waarbij Sander in de eerste ronde ruim tien plaatsen wist te winnen. Echter kreeg Sander vanaf de eerste ronde al te kampen met een technisch probleem, waardoor hij na vijf ronden de pitstraat moest opzoeken en zijn race vroegtijdig voorbij was.

Sander Kroeze: ‘Het was over het algemeen een moeilijk weekend. Na de crash in de regen kon ik niet het juiste gevoel en vertrouwen terugvinden. Ik baalde van mijn startpositie, maar in de warm-up ging het al wat beter en ik wist dat er meer in zat. Ik had een goede start en kon zo’n tien plekken pakken. Ik kreeg al snel door dat ik een technisch probleem had, waardoor ik uiteindelijk naar binnen moest. Het is super jammer, maar ik weet dat we er de volgende keer weer bij kunnen staan!’

Het volgende evenement voor Sander is van 6 t/m 9 juni in de IDM Supersport op Oschersleben. De volgende ronde van het Spaanse kampioenschap is in het laatste weekend van juni op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

Deel dit bericht

Scroll naar boven