MOEIZAAM WK SUPERSPORT WEEKEND VOOR SANDER KROEZE OP DONINGTON PARK

Sander Kroeze had op meer gehoopt tijdens de WK Supersport ronde op Donington Park. Na een moeizame eerste race, die de 20-jarige coureur als drieëntwintigste afsloot, wist Sander met Kallio Racing de afstelling van de Yamaha R6 voor zondag flink te verbeteren. Na een sterke warm up kon Sander het echter niet omzetten naar een passend resultaat in de tweede race, doordat hij de strijd vanwege een technisch probleem vroegtijdig moest beëindigen.

Na Estoril en Misano mocht Sander Kroeze afgelopen weekend (15 t/m 17 juli) opnieuw uitkomen voor Kallio Racing in het WK Supersport. Er werd gereden op Donington Park in Engeland en het was de vijfde WK-ronde van het seizoen 2022. De weersomstandigheden waren uitstekend. Sander had acht jaar geleden voor het laatst op Donington Park gereden. Dat was nog met een Moto3 motor, dus Sander moest als het ware de baan opnieuw leren kennen. In de eerste vrije training begon de Yamaha-coureur goed, maar het lukte hem niet om door te versnellen in de tweede vrije training van vrijdagmiddag.

Zaterdagmorgen in de kwalificatie wist Sander een flinke hap van zijn rondetijd af te halen en hij plaatste zich als eenendertigste voor de races. Echter lukte het de coureur uit Mussel niet om zijn tempo verder op te schroeven in de eerste wedstrijd. Het werd een moeizame race voor Sander, die werd ingekort tot twaalf ronden na een rode vlag situatie vanwege een crash in de openingsronde. Sander kwam in het achterveld als drieëntwintigste over de finish.

Voor de warm up van zondagmorgen werden er flink wat aanpassingen aan de afstelling doorgevoerd, voornamelijk bij de motorrem voor de eerste versnelling. Donington Park heeft een aantal krappe bochten waar de laagste versnelling gebruikt wordt. Deze afstelling zorgde voor een veel beter gevoel met de motor, want Sander was met een volle tank zelfs als sneller dan zijn kwalificatietijd. Dit gaf een goed gevoel voor de tweede race, maar helaas kon Sander het weekend niet afsluiten met een goed resultaat. Al vroeg in de race kreeg Sander te kampen met een technisch probleem, waardoor hij in het eerste deel van de race de strijd al moest staken.

Komend weekend (22 t/m 24 juli) staat er voor Sander opnieuw een raceweekend op het programma. De 20-jarige coureur racet dan weer voor het EasyRace Team in het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap op Motorland Aragon.

Deel dit bericht

Scroll naar boven