LEERZAAM WEEKEND VOOR SANDER KROEZE TIJDENS WK SUPERSPORT IN MISANO

Sander Kroeze mocht afgelopen weekend voor de tweede keer deelnemen aan een WK Supersport ronde. Op de Yamaha R6 van Kallio Racing kwam de 20-jarige coureur in actie op het circuit van Misano. Na een leerzaam weekend – die stap voor stap beter ging – finishte Sander als twintigste en vijfentwintigste in de races.

Na zijn WK Supersport in Estoril kreeg Sander Kroeze afgelopen weekend opnieuw de kans om voor Kallio Racing uit te komen tijdens de vierde ronde van het WK Supersport op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het was erg warm op het Italiaanse circuit, waar de jonge coureur uit Mussel nog niet eerder met een Supersport motor had gereden. Sander had gehoopt iets verder van voren te zitten gedurende de trainingen, maar hij wist zich wel continu te verbeteren. In de kwalificatie kwam Sander tot een tweeëndertigste tijd. De eerste race werd zaterdagmiddag verreden. Het werd een moeilijke race voor Sander: “Ik had het echt moeilijk. In de eerste ronden zat ik er niet lekker in en verloor daardoor teveel tijd.” Later in de race kwam de Yamaha-coureur wel wat beter in zijn ritme en mede door een groot aantal uitvallers wist hij nog veel posities te winnen. Na achttien ronden kwam Sander als twintigste over de finish.

Na afloop van de tweede race was Sander beter te spreken. In de openingsfase zat hij alleen wat vast achter een andere rijder. Sander: “Door de hitte die ontstaat als je kort achter iemand rijdt kreeg ik wat problemen met de remdruk. Daardoor duurde het wat langer voordat ik de rijder voor mij kon passeren.” Toen Sander eenmaal een positie had gewonnen reed hij een paar seconden achter een grote groep rijders die voor posities net buiten de punten aan het strijden waren. Sander had een gelijkwaardig tempo, maar kon deze rijders niet meer achterhalen. De coureur uit Mussel kwam als vijfentwintigste over de finish, nadat hij gedurende de wedstrijd een goede snelheid had laten zien. Sander: “Ik heb nog niet de vorm die ik kan hebben. Ik weet dat er meer in zit, want er zitten ook in het WK nog rijders voor mij, die ik zeker kan hebben. Dit weekend hebben we wel weer stappen gemaakt, dus ik heb wel het gevoel dat ik langzaamaan naar het goede niveau aan het groeien ben.”

Sander’s volgende race staat gepland in het ESBK Supersport NG kampioenschap, de vaste competitie waar de jonge coureur met het EasyRace Team aan deelneemt. De vierde ronde van het Spaanse kampioenschap staat gepland van 23 t/m 26 juni op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. Vervolgens zal Sander van 15 t/m 17 juli weer in actie komen met Kallio Racing in het WK Supersport op Donington Park.

Deel dit bericht

Scroll naar boven