KROEZE VECHT IN DE KOPGROEP NAAR TWEE ZESDE PLAATSEN IN SCHLEIZ

Sander Kroeze heeft zich uitstekend van voren laten zien tijdens de IDM Supersport wedstrijden in Schleiz. De 16-jarige coureur uit Mussel finishte in de races als zesde en het verschil met de winnaar was beide keren minder dan drie seconden. De rijder van MGM Racing steeg naar de zevende positie in het klassement.

Vrijdag 27 juli begon Sander Kroeze aan zijn derde raceweekend in de IDM Supersport klasse voor het Duitse Yamaha team MGM Racing. Er werd gereden op het semipermanente circuit van Schleiz. Kroeze had onlangs een trainingsevenement gereden op deze baan en dat was wel nodig ook omdat Schleiz bekend staat als een zeer lastig circuit voor nieuwelingen. Kroeze had op vrijdag al snel het goede gevoel weer te pakken van zijn sterke weekend in Zolder. Het team was tijdens de vrije trainingen nog wel zoekende naar de perfecte afstelling.

Zaterdagmorgen in eerste kwalificatie wist Kroeze met het team een stap voorwaarts te maken en de tijd van vrijdag werd met acht tienden aangescherpt. Kroeze noteerde een zesde tijd in deze sessie. In de tweede kwalificatie maakte Kroeze een foutje in zijn snelste ronde, waardoor hij als achtste eindigde en net de tweede startrij misliep op 0.1 seconde. Achteraf was dit een belangrijk moment, omdat je heel moeilijk kan inhalen op het circuit van Schleiz. Teammanager Michael Galinski gaf na afloop van het evenement aan dat wanneer Kroeze een startrij naar voren had kunnen vertrekken, dat hij gezien de races zeker had kunnen vechten voor de podiumplaatsen.

Kroeze vertrok zondag in de races dus vanaf de derde startrij. In de eerste race kwam er na vijf ronden een rode vlag vanwege een crash. Er volgde een sprintrace over acht ronden, waarbij Kroeze in zevende positie wist aan te haken bij de kop van het veld. In de laatste ronden wist Kroeze langzaam het achterwiel te vinden van zijn voorgangers, maar er was niet genoeg tijd om in de aanval te gaan. De coureur in tweede positie kreeg een penalty vanwege een te vroege start, waardoor Kroeze als zesde in de einduitslag werd opgenomen.

In de tweede manche ging het tempo in de kopgroep nog verder omhoog, zo ook bij Kroeze. Er volgde een mooie wedstrijd. Kroeze was in het eerste deel in gevecht voor de zesde positie en toen hij eenmaal deze rijder definitief was gepasseerd, was er een klein gaatje ontstaan naar de top-vijf. In de slotfase reed Kroeze dit nog bijna weer dicht, maar de onderlinge verschillen in de kop van het veld waren erg klein in Schleiz, waardoor het zeer moeilijk was om tijd te winnen. Kroeze finishte opnieuw op een keurige zesde plaats, waardoor hij in totaal twintig punten scoorde in Schleiz en steeg naar de zevende positie in de tussenstand.

Sander Kroeze: ‘Ik ben zeer tevreden over mijn weekend. In de eerste race had ik geluk, want toen de rode vlag kwam had ik net een foutje gemaakt en had ik tijd verloren. Bij de herstart kon ik gelijk weer aanpikken bij de kop. Er werd erg hard gereden aan kop en de onderlinge verschillen waren heel klein. Ik heb zeer constante rondetijden kunnen rijden en twee mooie resultaten kunnen boeken in Schleiz. Ik wil het team en alle mensen om mij heen bedanken voor hun steun!’

De volgende races voor Sander Kroeze in het IDM Supersport zijn van 24 t/m 26 augustus op de Lausitzring.

Deel dit bericht

Scroll naar boven