KROEZE SLUIT THUISWEEKEND AF MET IJZERSTERKE RACE EN PODIUM IN ASSEN

Sander Kroeze heeft zijn thuisweekend in Assen op een geweldige manier afgesloten, door na een ijzersterke race als derde te finishen in de tweede manche. In de kwalificatie en eerste race had de 16-jarige coureur minder geluk, waardoor hij moest starten vanaf de tiende positie.

Sander Kroeze begon vrijdagmorgen 7 september aan zijn thuisweekend in de IDM Supersport op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste trainingsdag waren er continu wisselende weersomstandigheden. In de eerste vrije training was de baan nat en tijdens de tweede sessie was de baan zo goed als droog. Aan het einde van de dag werd de eerste kwalificatie verreden. Kroeze wist gelijk een goede tijd neer te zetten en was op dat moment het snelste van iedereen. Vervolgens begon het na een paar minuten opnieuw te regenen, waardoor Kroeze na de eerste kwalificatie op de voorlopige pole position stond. In de tweede kwalificatie had Kroeze echter minder geluk. Vanwege een technisch probleem kon de Yamaha-rijder niet de tijden rijden die hij graag zou willen. Kroeze baalde dan ook van zijn tiende startpositie: ‘We moeten starten vanaf de vierde startrij, dat is erg jammer. In dit sterke startveld kan je niet heel makkelijk naar voren rijden’.

Helaas was de pech voor Sander nog niet voorbij in de eerste race. De start was goed en Sander wist meerdere plaatsen te winnen. Door een foutje van een rijder voor hem in de eerste ronde, moest Sander ook even zijn gas dichthouden waardoor hij weer terugviel naar de tiende plaats. Kroeze wist de aansluiting te behouden met een grote groep die vocht voor een derde plaats in de wedstrijd. Sander kreeg echter te maken met gripproblemen. De coureur uit Mussel deed alles wat hij kon, maar hij kwam uiteindelijk niet verder dan een negende plaats. Sander: ‘De start was goed, maar ik kreeg problemen met de grip. Ik remde net zo laat als de andere rijders, maar zij konden vervolgens veel makkelijker hun bochten houden. Het is erg balen, maar dan moeten we maar gaan voor een goed resultaat in Race 2!’

En in de tweede race kwam het goede resultaat. Kroeze moest opnieuw vanaf de tiende positie vertrekken, maar deze keer wist hij al snel plaatsen goed te maken. Rijdend in vijfde positie wist Kroeze een heel strak tempo aan de dag te leggen, waardoor hij de vierde rijder kon achterhalen en passeren. Door een crash van de leider in de laatste ronde, kwam Kroeze na zijn geweldige race als derde over de finish waardoor hij zijn tweede podium van het seizoen scoorde. Omdat er een gastrijder voor Kroeze finishte pakte hij punten voor de tweede plaats. Sander: ‘In het begin van de race werd ik opgehouden, maar toen ik de rijders eenmaal voorbij was ben ik gaan jagen en kon ik hele goede tijden rijden. Het is super om in mijn thuisrace op het podium te staan en zo het weekend af te kunnen afsluiten!’

Over drie weken (28 t/m 30 september) wordt de zesde en tevens laatste ronde van het IDM Supersport kampioenschap verreden op Hockenheim.

Deel dit bericht

Scroll naar boven