KROEZE SLUIT ROOKIE SEIZOEN AF MET TWEE GEWELDIGE PODIUMS IN HOCKENHEIM

Sander Kroeze heeft op een geweldige manier zijn eerste IDM Supersport seizoen afgesloten door als derde en tweede te finishen tijdens de finaleraces in Hockenheim. De MGM Racing rijder kwalificeerde zich ook als tweede voor de wedstrijden. Door deze sterke resultaten steeg Sander van de achtste naar de vijfde plaats in het klassement en eindigt hij tevens als beste nieuwkomer in deze klasse.

Sander Kroeze had nog niet eerder met een Supersport motor op de Hockenheimring gereden, maar daar was tijdens de trainingen weinig van te merken. De 16-jarige coureur wist al snel een goed gevoel te vinden op het Duitse circuit en sloot de vrije trainingen af met een zevende tijd, slechts drie tienden achter de snelste rijder van de dag. In de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen was het nog erg koud, waardoor de snelste tijden gezet moesten worden in de tweede sessie. Dit verliep voor Sander uitstekend, want hij wist een tweede startpositie te veroveren. De MGM Racing rijder was slechts 0.045 seconde langzamer dan de pole position en gezien het feit dat Kroeze nog wat werd opgehouden in zijn snelste ronde had er misschien nog wel meer ingezeten dan deze tweede positie.

De start van de eerste race was goed, maar Sander kwam na de eerste bocht iets buiten de baan waardoor hij in een gootje kwam en wat tijd verloor. Vervolgens reed Sander in de openingsfase in vijfde positie. Er volgden een aantal valpartijen vooraan in het veld, waardoor er uiteindelijk een kopgroep ontstond van drie rijders, waaronder Sander. Na een goede race finishte Sander op een nette derde plaats, wat tevens zijn derde podium van het seizoen betekende. Sander: ‘Ik ben erg tevreden over deze wedstrijd. Het was een mooi gevecht. Ik had alleen een andere band gekozen dan de andere rijders vooraan en daarom kon ik in de slotfase de voorste twee rijders net niet volgen.’

In de tweede race pakte Sander kopstart en wist dit een halve ronde vast te houden. In het eerste deel van de race reed de Yamaha-rijder in tweede positie, kort achter de leider. Sander verloor later even zijn tweede plaats, maar die rijder ging even later onderuit. Sander wist zijn positie vast te houden. zo eindigde zijn seizoen met een tweede plaats en finishte hij slechts een halve seconde achter de winnaar. Sander: ‘Ik had een goede start en lag even eerste. We waren goed aan elkaar gewaagd vooraan. Het is geweldig om op deze manier het seizoen af te sluiten!’

Door deze twee podiumplaatsen is Sander geklommen van de achtste naar de vijfde plaats in het eindklassement. Daarnaast is Sander de beste nieuwkomer geworden in de IDM Supersport, waardoor we dus kunnen terugkijken op een zeer geslaagd eerste seizoen in de Supersport 600 klasse!

Deel dit bericht

Scroll naar boven