KROEZE SLUIT IDM WEEKEND IN OSCHERSLEBEN AF MET EEN PODIUM

Sander Kroeze heeft twee goede resultaten behaald tijdens de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap. De MGM Racing coureur finishte als vierde in de eerste race en mocht na afloop van de tweede race met een derde plaats naar het podium. Sander staat nu derde in het kampioenschap.

Afgelopen weekend stond de tweede ronde van het IDM Supersport op het programma tijdens de German Speedweek op de Motorsport Arena Oschersleben, een gecombineerd evenement met de WK Endurance. Daarom begonnen de trainingen al vanaf donderdag met twee vrije sessies en een kwalificatie. Tijdens de vrije trainingen was het grotendeels nat en de kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan. Sander Kroeze en zijn team gingen vrij laat in de sessie naar buiten en de Yamaha-coureur kon in die tijd niet het juiste ritme vinden, waardoor hij er nog niet goed bij stond. Sander wist zich sterk te verbeteren in de tweede kwalificatie van vrijdag, waarbij hij zich op drie tienden van de pole als vijfde wist te kwalificeren voor de wedstrijden.

De eerste race werd ingekort nadat er al vroeg in de race een rode vlag kwam vanwege een valpartij. Sander was bij de eerste start goed weggekomen, maar bij de herstart wist de Yamaha-coureur geen plaats te pakken en verloor hij zelfs een paar posities in de openingsfase. Daarna kwam Sander in zijn ritme en wist hij als vierde te finishen, slecht 0.128 seconde achter de derde coureur. Het podium kwam er wel voor Sander in Oschersleben. In de tweede race wist Sander zich al snel naar de derde plaats op te werken en reed hij kort achter de twee leiders. Vijf ronden voor het einde kwam er vanwege een crash opnieuw een rode vlag. Omdat er tweederde van de race was afgelegd werd de race niet herstart en werd Sander als derde in de uitslag opgenomen.

Sander Kroeze: ‘Ik ben tevreden met mijn vierde en derde plaats in de races. Het weekend begon niet goed, maar in de tweede kwalificatie vond ik mijn snelheid. Zowel in de eerste als in de tweede race zaten we vooraan dicht bij elkaar. Ik ben blij dat ik het weekend kon afsluiten met een podiumplaats. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en ik kijk al uit naar de races in Zolder!’

Sander staat momenteel derde in het IDM Supersport kampioenschap. De volgende race voor Sander is over twee weken (21 t/m 23 juni) in de IDM Supersport op het circuit van Zolder in België. Vorig jaar wist de coureur uit Mussel daar zijn eerste podiumplaats te behalen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven