KROEZE OP HET PODIUM IN IDM SUPERSPORT OP ZOLDER!

Sander Kroeze heeft op het circuit van Zolder een uitstekende prestatie neergezet, door tijdens zijn tweede IDM Supersport evenement al een podium te pakken. Na een spannende race eindigde Kroeze als derde in de tweede race, nadat hij al keurig vijfde was geworden in de eerste race. Een topweekend!

Afgelopen weekend (6 t/m 8 juli) was de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap op het circuit van Zolder, een zo goed als nieuw circuit voor Sander Kroeze. Tijdens de vrije trainingen van vrijdag had Kroeze nog wat problemen met de afstelling van zijn Yamaha R6 op het veeleisende Belgische circuit. Ondanks dat de problemen in de eerste kwalificatie van vrijdagmiddag nog niet volledig verholpen waren, wist de 16-jarige coureur wel een snelle tijd op de klokken te brengen. Zijn 1’37.126 was goed voor een zesde positie. Zaterdagmorgen in de tweede kwalificatie was het gevoel met de motor duidelijk beter en wist Kroeze nog een seconde van zijn tijd af te halen. Hierdoor kwalificeerde zich de MGM Racing rijder zich op een vierde plaats!

Kroeze had een goede start in de eerste race en ging als derde de eerste bocht in. In de eerste ronde verloor Kroeze een aantal plaatsen en kwam in zesde positie te rijden. Vervolgens vocht de rijder uit Mussel de hele race met Dominik Rubin en Dennis Lippert voor de vierde plaats en na veertien ronden wist Kroeze de finishlijn als vijfde te passeren. Dit was na een negende plaats in Oschersleben zijn beste resultaat in het IDM Supersport kampioenschap. Kroeze over zijn wedstrijd: ‘Ik had een goede start, maar in de eerste ronde verloor ik een paar plekken. In de loop van de race kon één rijder passeren. Ik wilde nog voor de vierde plaats gaan, maar dat lukte net niet. Het was een super race en ik ben zeer tevreden met dit resultaat!’

Dat het met het vertrouwen goed zat, liet Kroeze zien in warm-up op zondagmorgen toen hij de snelste tijd op de klokken bracht. Deze lijn zette de Yamaha-rijder door in de tweede race, toen hij al snel in vierde positie belandde. In het tweede van de deel race wist Kroeze zelfs de aansluiting te vinden bij de koplopers. In de laatste ronde zette Kroeze een geslaagde aanval in bij Daniel Rubin en pakte daardoor de derde plaats en zijn eerste podium in het IDM. Kroeze finishte maar drie tienden van een seconde achter de winnaar.

Kroeze nadat hij van het podium afstapte: ‘In de eerste ronde verloor ik toch weer wat plaatsen, wat ik eigenlijk niet wou. In het midden van de race had ik niets over, maar aan het einde kon ik naar de kop toerijden. Ik kon nog één rijder pakken en als ik nog een ronde had gehad, zag ik ook nog wel kansen om tweede te worden. Maar om nu al op het podium te staan in het IDM is geweldig; bedankt team voor de goede motor!’

De volgende races zijn in Schleiz van 27 t/m 29 juli. Kroeze heeft onlangs voor de eerste keer op het semipermanente circuit gereden, dus we kijken er erg naar uit hoe het daar zal gaan!

Deel dit bericht

Scroll naar boven