GOED GEVOEL EN ACHTSTE PLAATS VOOR SANDER KROEZE TIJDENS ESBK RONDE IN NAVARRA

Sander Kroeze heeft een goed gevoel overgehouden aan de ESBK Supersport NG ronde in Navarra. De 20-jarige coureur had een goed tempo, maar had in de eerste race de pech dat er een rijder voor hem crashte en hij daardoor ook werd uitgeschakeld. Na een matige start in de tweede race wist Sander een knappe inhaalrace te rijden en kon hij net niet aanhaken bij de strijd om plaats vijf. De EasyRace Team coureur sloot het raceweekend met een achtste plaats af.

Nadat Sander Kroeze op zijn trainingsmotor goede raceweekenden had getraind tijdens de Jack’s Racing Day en de IDM ronde in Assen was het afgelopen weekend tijd om weer op de Yamaha R6 van het EasyRace Team te stappen. Dit gebeurde tijdens de voorlaatste ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap 2022 die werd gehouden op het circuit van Navarra. Ruim een week voor het raceweekend had Sander ook getest op het Spaanse circuit. Tijdens de vrije trainingen kon Sander gelijk dezelfde rondetijden draaien waarmee hij tijdens de test was geëindigd. De 20-jarige coureur stond er goed bij, maar kampte in de kwalificatie met problemen met de versnellingsbak, waardoor hij niet het maximale eruit kon halen. Sander noteerde een veertiende tijd overall en een elfde tijd in de Supersport klasse, waardoor hij vanaf de vijfde startrij aan de races mocht beginnen.

Sander zijn eerste race was helaas al vroeg voorbij. In de openingsfase crashte er een rijder voor hem, die hij niet meer kon ontwijken. De coureur uit Mussel kwam ook ten val en dit betekende het einde van zijn wedstrijd. Een dag wilde Sander er alles aan doen om zijn raceweekend goed af te sluiten. Echter maakte hij het zichzelf lastig door slecht te starten. Sander liet daarna – net zoals in de vrije trainingen – zien dat het met zijn snelheid goed zit. De EasyRace Team rijder wist veel plaatsen goed te maken, maar had net te weinig tijd om aansluiting te vinden bij het groepje rijders dat aan het strijden was om de vijfde plaats. Sander finishte als negende overall en als achtste van zijn klasse. Met een goede start was er zeker nog meer mogelijk geweest, dus dat is nog iets om aan te werken voor de volgende races. Overall was Sander tevreden over zijn weekend, aangezien het tempo en het gevoel veel beter was vergeleken met de voorgaande ESBK wedstrijden.

Nu staat er nog één ESBK Supersport NG ronde op het programma. In het weekend van 13 t/m 16 oktober racet Sander met het EasyRace Team op het circuit van Jerez in Spanje. Zoals gebruikelijk zal er dan zowel op zaterdag als zondag een wedstrijd verreden worden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven