GEMENGDE GEVOELENS BIJ SANDER KROEZE NA ESBK RONDE IN VALENCIA

Sander Kroeze heeft met gemende gevoelens de tweede ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap in Valencia afgesloten. De 20-jarige coureur had zeker in de tweede race een goed tempo, maar kon dit niet omzetten naar de gewenste resultaten. Wel bouwde Sander vertrouwen op voor de volgende races in Estoril.

In het weekend van 21 t/m 24 april kwam Sander Kroeze in actie tijdens de tweede ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap. Er werd gereden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Op donderdag begon het weekend voor EasyRace Team coureur met de vrije trainingen. Ondanks dat het circuit van Valencia niet tot Sander’s favorieten behoort, had hij goed tempo in de vrije trainingen. Echter lukte het de Yamaha-coureur niet om dit door te zetten tot die ene snelle ronde om tot een goede kwalificatieplek te komen. Wel was het goed nieuws dat Sander geen last had van zijn onderarmen, waar hij tijdens de eerste ronde in Jerez mee kampte.

Sander plaatste zich als veertiende voor de races, waardoor hij vanaf de vijfde startrij aan de races mocht beginne. Voor de eerste race koos Sander voor een hardere band en dat bleek achteraf niet de juiste keuze te zijn. Dit zorgde voor een moeizame race, die de coureur uit Mussel als dertiende afsloot. Voor de tweede race koos Sander een zachtere band. Vanaf een dertiende startplek wist Sander al snel plaatsen goed te maken. Halverwege de race was Sander aangekomen op een zevende plaats toen hij een achterblijver op een ronde wilde zetten. Deze achterblijver ging echter op het moment dat Sander wilde inhalen naar de buitenkant om meer rijders voorbij te laten. Aan deze buitenzijde reed de 20-jarige Nederlander, waardoor hij buiten de baan werd gedrukt. Dit kostte erg veel tijd en zorgde uiteindelijk ook voor het einde van Sander’s race. “Het was natuurlijk erg balen, want ik kon er niets aan doen en ik reed al op een zevende plaats. Er had een goed resultaat ingezeten. Maar het is positief dat ik op Valencia, een circuit dat mij niet goed ligt, toch een goede tempo kan rijden. Dat geeft mij vertrouwen voor de volgende races in Estoril en ik verwacht daar weer een goed resultaat te kunnen gaan.”

De volgende ronde van het ESBK Supersport NG kampioenschap staat gepland van 12 t/m 15 mei. Er wordt dan geracet op het circuit van Estoril in Portugal.

Deel dit bericht

Scroll naar boven