GEEN GELUK VOOR SANDER KROEZE IN BARCELONA

Sander Kroeze kende weinig geluk tijdens de Spaanse ESBK Supersport NG ronde op het circuit van Catalunya. De EasyRace Team coureur kon vanwege een aantal incidenten voor zijn neus de eerste race niet beëindigen. In de tweede race finishte Sander als dertiende, maar dat stemde hem niet tot tevredenheid.

Na twee races in het WK Supersport kwam Sander Kroeze afgelopen weekend (24 t/m 26 juni) in actie met het EasyRace Team in het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap. Er werd gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Tijdens de vrije trainingen ging het voor de EasyRace Team coureur goed. Sander eindigde de sessies net buiten de top-tien in het sterke veld waar ook aantal WK-rijders aan deelnamen. In de kwalificatie kon de coureur uit Mussel echter geen goede startpositie veroveren. Sander kon niet een vrije ronden vinden om alle sectortijden goed aan elkaar te knopen, waardoor hij als negentiende aan de races moest beginnen.

De eerste race werd zaterdagmiddag verreden. Sander had al niet zo’n goede uitgangpositie op de grid en die werd nog minder toen bij de start wat plaatsen verloor. De 20-jarige coureur begon daarna wel plaatsen goed te maken en was op weg naar de puntenposities. Sander verloor – doordat er een rijder voor hem crashte – de aansluiting met deze groep. De pech was nog niet voorbij, want even later ging het motorblok van een rijder voor Sander kapot, waarbij de Nederlander allemaal olie over zich heen kreeg. Hierdoor kwam Sander bijna ten val en dit alles kostte zoveel tijd, dat zijn wedstrijd voorbij was.

De tweede race verliep beter voor Sander al was hij zelf nog niet te spreken over zijn tempo. Gedurende de race wist de Yamaha-coureur een aantal plaatsen te winnen en mede door een aantal uitvallers wist hij als dertiende de eindstreep te passeren. Het volgende evenement voor Sander is in het WK Supersport, wanneer hij met Kallio Racing van 15 t/m 17 juli in actie zal komen op Donington Park. Een week later (21 t/m 24 juli) staat de volgende ronde van het Spaanse ESBK kampioenschap op de kalender. Dan wordt er gereden op Motorland Aragon in Spanje.

Deel dit bericht

Scroll naar boven