TOP VIJF KLASSERINGEN VOOR SANDER KROEZE NA STERKE IDM RACES IN HOCKENHEIM

Sander Kroeze reed met een gastoptreden in de IDM Supersport 600 klasse tijdens de seizoensfinale in Hockenheim. De 19-jarige coureur reed twee uitstekende races met zijn eigen Yamaha R6, waarmee hij als vierde en vijfde eindigde.

Sander Kroeze kwam afgelopen weekend (24 t/m 26 september) met een wildcard in actie tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring. De 19-jarige coureur kwam eerder dit jaar al in actie in deze competitie op het TT Circuit Assen en toen wist hij een podiumplaats met zijn eigen Yamaha R6 te scoren. Ook begon Sander sterk op de Hockenheimring met een derde tijd na de vrije trainingen.

De eerste race werd op zaterdagmiddag verreden. Sander kende een uitstekend begin en reed derde na de eerste ronde. Vervolgens verloor de coureur uit Mussel één positie. Sander reed sterk, maar miste met zijn eigen motor net het vermogen om de top-drie te volgen. Wel wist hij zich los te rijden van zijn achtervolgers, waardoor Sander na vijftien ronden als vierde de eindstreep passeerde. In de openingsfase van de tweede race verloor de jonge coureur veel posities, waardoor hij terugviel naar een tiende positie. Gedurende de race wist Sander rijder voor rijder te passeren, waardoor hij na zijn inhaalrace uiteindelijk nog als vijfde over de finish wist te komen.

Sander heeft dit seizoen nog drie evenementen op de kalender staan. Eind oktober komt de jonge coureur tweemaal in actie in het Spaanse ESBK Supersport kampioenschap met het easyRace Team. Deze evenementen worden verreden in Valencia en Jerez. In het weekend van 18 t/m 21 november wordt het CEV Superstock 600 kampioenschap afgesloten met een wedstrijd op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Deel dit bericht

Scroll naar boven