SANDER KROEZE VIERDE EN ZESDE TIJDENS IDM SEIZOENSFINALE IN HOCKENHEIM

Sander Kroeze heeft het IDM Supersport 600 seizoen afgesloten met een vierde en zesde plaats op de Hockenheimring. Het raceweekend werd geteisterd door constant wisselende weeromstandigheden. Na een inhaalrace kwam Sander net tekort voor een podium in de tweede wedstrijd.

Afgelopen weekend werd de IDM seizoensfinale verreden op de Hockenheimring. Sander Kroeze begon als de nummer vier in het IDM Supersport 600 kampioenschap aan het laatste raceweekend van het seizoen. Tijdens de vrije trainingen op een droge baan wist de SWPN-coureur een goed gevoel op te bouwen en sloot hij af met een keurige derde rondetijd. Zaterdag waren de condities compleet anders. Het was nat in de ochtend en Sander begon met een crash in de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie was de baan opdrogend. In de lastige omstandigheden zette de coureur uit Mussel een negende tijd op de klokken, waardoor hij vanaf de derde startrij aan de races mocht beginnen.

De eerste race was spannend betreft de bandenkeuze; slicks of regenbanden? Dit omdat de baan aan het opdrogen was, maar er ook zeker nog natte plekken waren. Sander koos, net als de meeste andere rijders, voor slicks. Dit bleek ook de beste keuze. Sander moest in de openingsfase de kopgroep laten gaan, maar wist op zijn beurt weg te rijden bij de rijders achter hem in de tweede groep. De 18-jarige coureur bleef versnellen en reed in de slotfase dezelfde rondetijden als de kop. Sander kwam als zesde over de finish en scoorde punten voor een vijfde plaats, omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht.

Voorafgaand aan de laatste race had Sander nog een hele kleine kans op het kampioenschap. De Yamaha-coureur stond namelijk op de vierde plaats in het klassement met achttien punten achter op nummer één. Sander zat in de beginfase even klem rond de tiende plaats. Vervolgens wist hij naar de achtste plaats te komen en zette hij de jacht op de voorste groep in. Met een goed tempo wist Sander aansluiting te vinden. De SWPN-coureur wist één voor één de rijders te passeren en kwam met nog drie ronden te gaan op de tweede plaats aan. Helaas lukte het in de slotronde net niet op de podiumplaats vast te houden en Sander finishte als vierde. Sander is ook op een vierde plaats in het IDM Supersport 600 kampioenschap 2020 geëindigd.

Sander Kroeze: “Tijdens de droge vrije trainingen hadden we een goed gevoel. De negende startplaats was gezien de omstandigheden niet verkeerd, maar achteraf had ik iets eerder binnen moeten komen voor slicks. In het begin van Race 1 miste ik het vertrouwen om mee te gaan met de kopgroep. Later kon ik versnellen en hetzelfde tempo rijden als vooraan. De zesde plaats was in deze omstandigheden niet slecht. De tweede race was een sterke race. Ik moest van ver komen, maar wist door de voorste groep te rijden. Helaas net geen podium, want daar waren we dichtbij. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk dit seizoen!”

Deel dit bericht

Scroll naar boven