SANDER KROEZE SCOORT ZIJN TWEEDE PODIUMPLAATS VAN HET SEIZOEN IN VALENCIA

Sander Kroeze moest er hard voor werken, maar na een inhaalrace wist de 19-jarige coureur zijn tweede podiumplaats van het seizoen te scoren in het CEV Superstock 600 kampioenschap. Nadat Sander voor de rode vlag situatie een aantal plaatsen was verloren en problemen kende met de remmen, wist de easyRace Team coureur zich na de herstart knap op te werken een tweede plaats in de einduitslag.

Donderdag 6 mei begon Sander Kroeze aan de tweede ronde van het Spaanse CEV Superstock 600 kampioenschap op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Tijdens dit raceweekend kwam de 19-jarige coureur uit Mussel voor de eerste keer in actie met zijn 4SR pak. Gedurende de donderdag en vrijdag werden de vrije trainingen afgewerkt. In totaal reden de coureurs vijf sessies in goede weersomstandigheden. Sander sloot de vrije trainingen met een tweede tijd in zijn klasse af.

Tijdens de vrije trainingen merkte Sander en het easyRace Team al dat de baancondities in de middag minder waren vanwege de hogere temperaturen. De verse banden werden dan ook ingezet in de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen. Het lukte Sander niet om een perfecte ronde eruit te persen, maar met een 1’38.027 eindigde hij wel keurig als tweede en was hij slechts 0.047 van een seconde langzamer dan de snelste tijd. Op gebruikte banden wist Sander in de tweede kwalificatie zijn niet te verbeteren, maar kon hij wel goed werken aan zijn wedstrijdsnelheid. Sander behield zijn tweede plaats in de CEV Superstock 600 klasse en gecombineerd met de Moto2 klasse, die qua topsnelheid en acceleratie wat in het voordeel zijn, mocht de jonge coureur vanaf de vijftiende positie op de grid vertrekken.

In tegenstelling tot de eerste ronde in Estoril, stond er in Valencia slechts één wedstrijd op het programma. De openingsfase van de race was moeizaam, want in de eerste ronde kreeg Sander net als in Estoril problemen met de remmen. Sander wist zijn rijstijl wat aan te passen, waardoor hij vervolgens weer wist te versnellen. De coureur van easyRace Team was bezig om in zijn ritme te komen, toen in de vijfde ronde een rode vlag kwam vanwege een crash. Sander moest nu vanaf de vijfde plaats op de grid naar voren zien te komen. Bij de start behield hij zijn positie, maar daarna wist de 19-jarige coureur sterk naar voren te komen, ondanks dat het probleem met de remmen zich nog steeds voordeed. Binnen vijf ronden wist de Yamaha-coureur naar de tweede plaats te rijden. Het verschil naar de leider was helaas al te groot. Twee rijders konden Sander volgen, maar dat was voor hen het maximale. Na negen ronden passeerde Sander als tweede de finishlijn, waarmee hij dertiende werd gecombineerd met de Moto2 rijders.

Het betekende het tweede podium van Sander in 2021 en opnieuw een tweede positie. Ook in het kampioenschap staat de jonge coureur nu op een tweede plaats. De derde ronde van het Spaanse CEV kampioenschap staat gepland van 10 t/m 13 juni. Dan wordt er gereden op het circuit van Catalunya nabij Barcelona.

Sander Kroeze: “We hebben een goed weekend gehad in Valencia. We waren snel tijdens de trainingen en in de kwalificatie waren we kort bij de pole. Het gevoel op de motor was ook erg goed. Bij de eerste start kwam ik niet echt goed weg en vanaf de vijfde bocht had ik net als in Estoril problemen met de remmen. Ik wist mijn rijstijl en remmomenten wat aan te passen, waardoor ik weer sneller kon gaan. Na de rode vlag kwam ik opnieuw niet goed weg. Het probleem met de remmen was er nog steeds, maar het lukte wel om naar de tweede plaats te rijden. De motor is verder gewoon geweldig en als we het probleem kunnen verhelpen, dan kunnen we de volgende race zeker strijden voor de winst. Ik wil het team heel erg bedanken voor hun harde werk!”

Deel dit bericht

Scroll naar boven