SANDER KROEZE IN 2022 MET EASYRACE TEAM VAN START IN ESBK SUPERSPORT NG

Sander Kroeze gaat in 2022 op jacht naar topklasseringen in het Spaanse ESBK Supersport NG kampioenschap. De 20-jarige coureur uit Mussel zal net afgelopen seizoen uitkomen op een Yamaha R6 van het EasyRace Team, maar enkel in een andere competitie. Aankomend weekend staat in Jerez de eerste ronde van het seizoen op het programma.

Sander Kroeze kwam afgelopen seizoen uit voor het EasyRace Team in de CEV Superstock 600, een klasse dat onderdeel is van het Spaanse Moto2 kampioenschap. De jonge coureur reed, ondanks wat blessureleed, een sterk seizoen en scoorde meerdere podiumklasseringen. De samenwerking met het EasyRace Team verliep uitstekend, waardoor Sander ook in het seizoen 2022 voor het Spaanse Yamaha team zal uitkomen.

In het seizoen 2022 zal Sander echter niet meer van start gaan in het CEV, maar in de Spaanse ESBK Supersport NG klasse. Deze klasse valt binnen het officiële Spaanse Superbike en Supersport kampioenschap. De “NG” achter Supersport staat voor “Next Generation”, aangezien in deze klasse – net als in het WK – ook het nieuwe reglement zal gelden en er zwaardere motoren worden toegelaten. Sander heeft in de afgelopen maanden al getest met het EasyRace Team in Jerez en Estoril, echter waren de weersomstandigheden en baancondities tijdens de trainingsdagen niet ideaal.

Aanstaande donderdag 31 maart begint de eerste trainingsdag van het seizoen 2022 in Jerez. Vrijdag staan de kwalificaties op het programma gevolgd door een wedstrijd op zaterdag- en zondagmiddag. Het ESBK kampioenschap 2022 bestaat uit zeven evenementen, waarbij de Supersport NG klasse tijdens ieder evenement twee races zal rijden.

Sander Kroeze: “Het gevoel met het EasyRace Team was vorig jaar erg goed en daarom ben ik blij dat ik ook in het seizoen 2022 met hen mag racen. Ik ben erg blij met de stap naar de ESBK Supersport NG klasse, aangezien er veel sterke rijders aan de start staan en dit qua niveau een mooie opstap naar het WK zou kunnen zijn. Mijn doel is om voor podiumplaatsen te gaan dit jaar. Ik kijk er erg naar uit om in Jerez aan het seizoen te beginnen en ik wil al mijn sponsoren en partners erg bedanken die dit alles mogelijk maken!”

ESBK Kalender 2022
Ronde 1 – 31 t/m 3 april – Jerez (SPA)
Ronde 2 – 21 t/m 23 april – Valencia (SPA)
Ronde 3 – 12 t/m 15 mei – Estoril (POR)
Ronde 4 – 23 t/m 26 juni – Catalunya (SPA)
Ronde 5 – 21 t/m 24 juli – Aragon (SPA)
Ronde 6 – 1 t/m 4 september – Navarra (SPA)
Ronde 7 – 13 t/m 16 oktober – Jerez (SPA)

Deel dit bericht

Scroll naar boven