POLSBLESSURE ZORGT ERVOOR DAT SANDER KROEZE NIET KAN RACEN IN CATALUNYA

Sander Kroeze gaat helaas niet van start tijdens de CEV Superstock 600 races in Catalunya. Zaterdagmorgen in de kwalificatie heeft de coureur van easyRace Team geprobeerd om een tijd neer te zetten, maar zijn rechterpols blessure, opgelopen bij een crash vorige week in Assen, was te pijnlijk en gaf teveel problemen om te kunnen racen.

Sander Kroeze deed afgelopen zaterdag (5 juni) als gastrijder mee aan de eerste ronde van het Dutch International Championship (IDC) op het TT Circuit Assen. Dit deed de 19-jarige coureur ter voorbereiding op de derde ronde van het CEV Superstock 600 kampioenschap, die dit deed weekend verreden wordt in Catalunya. Het ging tijdens de trainingen in Assen erg goed. Sander stond na de eerste Dutch Supersport kwalificatie bovenaan op de tijdlijst en na de tweede kwalificatie stond hij tweede. Echter liep de tweede training voor de coureur uit Mussel niet goed af, want hij kwam ten val in de Ruskenhoek. Voornamelijk de rechterpols bezorgde Sander veel pijn.

Toch reisde Sander deze week af naar Catalunya, want hij wilde het heel graag proberen om toch te rijden op de Yamaha R6 van het easyRace Team. Tot overmaat van ramp werd Sander bij aankomst in Spanje ook nog flink ziek, waardoor hij de vrije trainingen van donderdag sowieso moest laten schieten. Vrijdag wilde Sander het eigenlijk wel proberen, maar werd hij vanwege zijn polsblessure niet fit genoeg bevonden door de circuitarts om te racen.

Zaterdagmorgen kreeg Sander wel groen licht van de circuitarts om het te proberen, maar wel onder de strenge voorwaarde dat hij als te weinig kracht zou hebben, dat de Yamaha-coureur zou stoppen. Met de nodige pijnstillers stapte Sander op de motor, maar het bleek na één ronde al dat het niet mogelijk was om te racen dit weekend. Zwaar teleurgesteld reed Sander de motor de box in en zijn raceweekend was voorbij. De jonge coureur gaat komende week in het ziekenhuis in Nederland zijn pols verder laten onderzoeken. Vervolgens zal Sander zich gaan focussen op zijn herstel en hij hoopt zo snel mogelijk weer op de motor te kunnen zitten.

Deel dit bericht

Scroll naar boven