GEMENGDE GEVOELENS EN EEN PODIUM VOOR KROEZE IN HOCKENHEIM

Sander Kroeze had een goede snelheid in de trainingen tijdens de IDM seizoensfinale in Hockenheim. De 17-jarige coureur kon dit echter niet omzetten naar een resultaat in de eerste race, omdat hij vanwege een technisch probleem moest uitvallen. Sander wist het IDM seizoen toch nog mooi af te sluiten door op een natte baan derde te worden in de tweede race.

Op de Hockenheimring werd afgelopen weekend de seizoensfinale verreden van het IDM Supersport kampioenschap. De kampioen was al bekend, maar de strijd voor de titel van vice-kampioen lag nog volledig open. Sander had na zijn mooie overwinning de gedeelde derde plaats in handen toen de coureurs vrijdag begonnen aan vrije trainingen. Sander had goede herinneringen aan de Hockenheimring, want vorig jaar wist hij tweemaal tweede te worden.

Na een volledig natte eerste trainingsdag, werden de eerste droge meters gemaakt op zaterdagmorgen in de kwalificatie. Sander reed twee goede sessies, waarbij hij constant in de top-vijf te vinden was. Sander plaatste zich uiteindelijk als vijfde op de grid voor de wedstrijden. De verschillen naar de rijders voor de coureur uit Mussel waren erg klein, waardoor Sander met vertrouwen kon beginnen aan de laatste racedag van het seizoen.

In de warm up kreeg Sander nog een extra boost met een tweede tijd en was hij zelfs sneller dan in de kwalificatie. Helaas kreeg Sander niet de kans om zijn goede tempo om te zetten naar een resultaat in de eerste race. Vanaf de start kampte de Yamaha-coureur met problemen met de koppeling en dit zorgde er ook voor dat hij vroegtijdig moest uitvallen. De tweede race werd afgebroken en later herstart. In de tussentijd was het gaan regenen. In deze tricky omstandigheden reed Sander een bekeken wedstrijd en finishte op een keurige derde plaats.

Sander Kroeze: ‘Na de goede trainingen was het erg balen van het probleem in de eerste race. Ik had er in de tweede race ook nog wel wat last van. Ondanks dat ging het niet slecht en ik baalde eigenlijk dat de rode vlag kwam. Uiteindelijk ging het in de regen erg goed al moest ik wel even op gang komen. Om als derde te finishen op de natte baan is een super resultaat en voor mij totaal onverwacht. Nu gaan we ons opmaken voor een nieuw raceweekend in Navarra.’

Sander is op een vierde positie geëindigd in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Het IDM seizoen is dan wel voorbij, maar er staan voor Sander nog wel twee evenementen in het Spaanse Supersport kampioenschap op het programma met Andotrans Team Torrentó te beginnen volgend weekend (3-6 oktober) op het circuit van Navarra.

Deel dit bericht

Scroll naar boven